fredag 30 juli 2010

Parellis nya sadel Cruiser och fått åka Galax


Bild lånad från www.parellisaddles.com, där man kan läsa mer om denna spännande sadel

Under Fast Tracken i Colorado fick några i vår grupp tillfälle att prova på en ny Parelli sadel- en hybrid av en Western och en Engelsk sadel- "Cruiser".
En sadel för många långa timmar i sadlen.
Det var Linda Parelli ville ha några "försökskaniner". Några lyckligt lottade fick prova sadlen- och Linda tog sig tid och coachade- hela eftermiddagen och kvällen.
Det blev mer till privatlektioner för Linda Parelli än sadelprovning.
Det var en fantastisk chans att få lyssna på en fenomal lärare!
Alla Parelliinstruktörer på FT var helt fantatiska men det är verkligen något speciellt med Linda- som lärare är hon väldigt inspirerande. Det märktes så tydligt att hon älskar att undervisa! Hon gjorde med mycket humor och glädje och enormt mycket kunskap!
Det kändes hela tiden som hon talade direkt till en, som att hon visste vad man behövde veta. Väldigt intressant och jag är säker på att det var fler än jag som kände så.
En i vår grupp hade liknande situationer som jag har med Teo när jag gör Follow the rail. Att han skyggar vid olika platser på ridbanan. Det blir mindre och mindre, och ofta är det mer LB med humor..
Men oavsett om det var av LB eller RB anledningar så var det guldläge att kunna använda mig av Lindas råd: när det är något de skyggar för vid ett ställe gör Sideways bort från den platsen tills man känner att de slappnar av/ är med en mentalt igen. Så det blev många perfekta tillfällen att öva på vår Sideways!
Hon pratade även om att man kunde lägga en volt och succesivt göra volten närmare den "läskiga" platsen, provade även det igår.
Gjorde figure 8 och cirling med one stick. Indirect, direct rein lite mer refined.
Kan tillägga att sadlen gjorde succe både hos hästar och människor. Det var häftigt att se hur hästarna kunde ändra sitt sätt att röra sig- de såg så fria ut med denna sadlen på ryggen. En av hästarna var en RBE med en del Impulsions-issues, den slappnade av direkt och fann rytm i skritt, trav och galopp.

Karin http://www.two-t.nu/TwoT/Start.html , har en underbar ardennervalack vid namn Galax, så igår fick jag hänga med på en tur. Så härligt, det finns nog inget mer avkopplande än att gunga fram i en gammal fjädervagn på landet.

2 kommentarer:

  1. Ett mycket inspirerande inlägg! Att göra sideways från railen är antagligen det perfekta för Dorado :) Nu blir jag ju förstås sadelsugen, har väntat på någon annan modell.

    SvaraRadera
  2. Tack! Vad roligt att det kan vara passande för Dorado. Mmmm det var så härligt att se både ryttare och hästar så nöjda och avslappnade, det är nog en bra sadel att vara sugen på :)

    SvaraRadera